SP Leonardo – Akademia Wiedzy Koniecznej – nowe oblicze szkoły jako Lokalnego Ośrodka Wiedzy i Edukacji Zakończony

Celem projektu jest zaspokojenie potrzeb edukacyjnych osób dorosłych, mieszkańców pobliskich osiedli wokół Szkoły Podstawowej Leonardo we Wrocławiu w zakresie kompetencji kluczowych, poprzez stworzenie Lokalnego Ośrodka Wiedzy i Edukacji we Wrocławiu i prowadzenie w nim działań szkoleniowych.

O projekcie

Przedsięwzięcie skierowane jest do osób dorosłych tworzących społeczność lokalną, w tym rodziców uczniów szkoły SP Leonardo we Wrocławiu. Projekt zakłada aktywizację edukacyjno-kulturalną w utworzonym przy szkole Lokalnym Ośrodku Wiedzy i Edukacji (LOWE). W ofercie ośrodka pojawią się warsztaty i szkolenia podnoszące kompetencje oraz spotkania międzypokoleniowe i integracyjne dla społeczności lokalnej. Więcej o projekcie znajdziesz tutaj

Okres realizacji: 2.10.2017-31.03.2018

Miejsce realizacji: Wrocław